×

Wedstrijd reglement

Als je deel neemt aan onze onderlinge wedstrijden gelden er uiteraard regels. Lees deze regels eens goed door.

- Je bent zelf verantwoordelijk voor je inschrijvingen (via deze website) van de onderlinge wedstrijden. In principe geldt de regel; de inschrijving sluit een week voor aanvang van de wedstrijd.

- Zorg er voor dat je op de dag van de wedstrijd op tijd aanwezig bent. Dit betekent dat je erminimaal een uur van te voren bent. Het kan namelijk altijd zo zijn dat er iemand uitgevallen is en dat je eerder of later moet rijden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw witte pony, die jij de dag van te voren zo mooi gewassen had, niet meer zo wit is als gepland.. Plan vooruit en zorg er voor dat je relaxed aan je wedstrijd kunt beginnen!

- Tijdens het lostrijden mag er geen extra hulp/les in de losrijbak aanwezig zijn, mits anders besloten door de manege. Er zijn geen oortjes of andere communicatiemiddelen toegestaan. Bij negeren van aanwijzingen van de ringmeester wat betreft de extra hulp kan er uitsluiting van de wedstrijd volgen. 

- Er worden geen privélessen gegeven aan de deelnemers van de wedstrijd op de wedstrijddag.

- Luister altijd naar de ringmeester!

- Als je op een manegepaard deelneemt en ergens door het jaar heen een eigen paard of een lease paard krijgt (of uiteraard andersom). Dan ga je over naar de groep van de leaseponies, startkaarthouders of rijd je een B-proef in de 18+ groep. Je reeds behaalde resultaten neem je mee voor de clubkampioenschappen.

- Het bestuur bepaalt altijd in overleg met de manege in welke groep je gaat starten.

- Heb je al een eigen paard en krijg je gedurende het seizoen een KNHS startpas? Dan ga je naar de groep "startkaarthouders". Hierin zit iedereen met een startpas van de KNHS en rijdt hierbij op zijn/haar eigen niveau. Wil je dit om wat voor reden niet en ga je wel starten bij de KNHS, dan ga je HC meerijden in je oude groep.

- Stop je met lessen op de manege, dan stopt helaas ook je lidmaatschap. Je mag vanaf deze datum helaas niet meer deelnemen aan de onderlinge wedstrijden (je blijft de rest van dit jaar wel activiteitenlid). Restitutie van je lidmaatschap is door het jaar heen niet mogelijk.

- Iedereen dient voor een eigen lezer te zorgen.

- Als je deel neemt aan de onderlinge wedstrijd dien je in een tenue te rijden. Dit wil zeggen: een witte rijbroek, een rijjasje, een blouse/polo met wit boordje welke tot boven gesloten kan worden of een plastron, witte handschoenen, een goedgekeurde veiligheidscap en rijlaarzen.

- Word je lid, dan krijg je van ons 2x het ponyclublogo. Deze moet tijdens de wedstrijden gedragen worden op je dekje en/of op je jasje. Ben je je logo kwijt? Deze kan je voor € 5,00 halen bij het bestuur.

 

Datum Tijd Wedstrijd Inschrijvingen Inschrijven
19-05-2024 13.00 uur ACTIVITEIT MET DE HELE CLUB AANMELDEN VIA DEZE PAGINA 17/50 Inschrijven
09-06-2024 10.00 uur Onderlinge Wedstrijd 09 juni 2024 23/50 Inschrijven
22-09-2024 10.00 uur Clubkampioenschap Wedstrijd 22 September 2024 plus Barbeque 18/50 Inschrijven
Privacyverklaring | Copyright by Ruitersportvereniging 't Halster | Created by