×

Geschiedenis

Van ponyclub naar rijvereniging....

Op 2 september 1976 is de ponyclub opgericht door 6 ouders, dit op initiatief van Jan Berkelmans. Om deel te mogen nemen aan wedstrijd moest de club zich aansluiten bij de bond. De eerste bond waar de club zich bij aansloot was de NPC, de Nederlandse Pony Club.

Omdat de N.P.C. maar klein was, kwamen de ruiters steeds dezelfde tegenstanders tegen tijdens de wedstrijden. Dat was een van de redenen om te veranderen van bond. Op 16 juli 1992 veranderden ze van bond. De Nederlandse Katholieke Bond van Landelijke rijverenigingen en Ponyclubs (de N.K.B.). Nu konden de ruiters zowel individueel als in groepsverband meer wedstrijden gaan rijden. Op 1 januari 2002 is de N.K.B. gefuseerd met andere bonden en werd de K.N.H.S "geboren".

De club presteerde vroeger ontzettend goed, er zijn veel groeps- en individuele prijzen gewonnen. Hierin blonk Jan ontzettend uit met zijn viertallen!

Naast de officiële wedstrijden, organiseren we sinds 1984 ook onderlinge wedstrijden. Elk jaar kwam daar één clubkampioen uit.

Al die ponyruiters werden natuurlijk ook groter en ouder. Als je 18 jaar was, mocht je helaas geen lid meer zijn van de ponyclub. Ze hebben toen in 2004 de rijvereniging opgericht deze is voor leden ouder dan 18 jaar.

Omdat beide verenigingen steeds vaker samen wedstrijden organiseerden, kwam bij beide besturen het idee om te gaan fuseren.Op 1 januari 2014 kwam de fusie tot stand en is de Ruitersportvereniging ’t Halster een feit geworden zoals we die nu nog steeds kennen!

 

Privacyverklaring | Copyright by Ruitersportvereniging 't Halster | Created by